6 Eylül 2011 Salı

Açlıktan kim ölmüş?


Lafı uzatmaya gerek yok. Eğer bu aralar birilerine fitre verecek veya bağışta bulunacaksanız bunu mutlaka Afrikalılara yapmalısınız. Emin olun ki, şu an dünyanın hiçbir yerinde, Afrikalıların olduğu kadar sizin yardımıza ihtiyacı olan birisi yok.
Açlıktan her gün yüzlerce çocuk ölüyor ama biz hala “açlıktan kim ölmüş” sözünü anımsıyoruz sanırım.
Evet arkadaşlar, ölüyor birileri açlıktan.  Çünkü orası kıtlıklar ülkesi, yokluklar ülkesi. Bırakın sokaktaki dilenciye para vermeyi veya kıyıda köşede kalmış fukarayı. Bir an için unutun. Çünkü burası Türkiye. Burada hangi kapıyı çalarsan çal karnın doyar.  Yani hakikaten açlıktan kimse ölmez. Ama orada, yani Afrikada durum çok başka.
Karnımız tok, sırtımız pek iken her ne kadar benim gibi oradaki yokluğu idrak etmekte zorlansakta, orada bir dram var arkadaşlar. Şakası yok. Her gün onlarca çocuk, açlık gibi acı bir sebebten ölüyor. Afrika, tarihinin en büyük kuraklığını ve kıtlığını yaşıyor. Ve daha düne kadar kıtanın tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömüren İngiltere ve Fransa gibi devletler, bugün sadece karşıdan izlemek ile yetiniyor.
Az önce telefonumdan 5601‘e SMS göndererek Afrika’da kıtlıkla mücadele eden insanlara Diyanet kanalıyla 5 TL bağışta bulundum. Şimdi bu yazıyı okuyan herkesten aynı şeyi yapmasını rica ediyorum.
Afrika’ya SMS kanalıyla yardım edebileceğiniz kampanyalar:
Diyanet İşleri: AFRİKA yaz 5601′e gönder
Kızılay: AFRİKA yaz 2868′e gönder
İHH: AFRİKA yaz 3072′ye gönder
Kimse Yok Mu?: ACLIK yaz 5777′e gönder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder