3 Eylül 2011 Cumartesi

Google Plus – Çevreler


Çevreler bölümünün amacı Facebook veya Twitter gibi paylaştığınız yazıları, resimleri veya videoları herkese göndermeniz yerine sizin belirlediğiniz belli bir kısım insanlara gönderir. Siz bunu bir grup olarak düşünebilirsiniz. Göndermek istediğiniz ögeyi hangi gruba dahil etmek isterseniz sadece onlar görebilir.
Google + Çevreler kullanıcıların arkadaşlarını sınıflandırır. Farklı arkadaş grupları içine sürükle ve bırak özelliği ile arkadaş eklenebilir. Bu, “İş” dairesinin içinde patron, “Arkadaşlar” dairesinin içinde üniversitedeki en iyi arkadaşlarınız ve “Aile” dairesinin içine anneninizi koymanız için izin verir. Bunun gibi birçok çevreler oluşturabilirsiniz.
Bir çevreye arkadaş eklemek için yapmanız gereken tek şey,uygun bir daire içine sürükle ve bırak. Ayrıca, birden çok arkadaşı seçip bir çember içine sürükleyebilirsiniz. Başlangıçta,Google Kişilere dayalı arkadaş öneriyor, ama aynı zamanda YahooHotmail ya da masaüstü adres defterinizde .csv dosyları ile de arkadaş bulmanızı sağlar. Bir çevreden arkadaş çıkramak için ise: sadece sürükle-bırak özelliği ile daire içinden çemberin dışına yolluyoruz.

Bir çevrenin üzerine tıklayarak kişi ekleme ve çıkarma konusunda daha fazla ayrıntılı bir kontrol sağlayabilirsiniz. Ayrıca, çevreyi yeniden adlandırmak, bu konuda kısa bir açıklama yazmak, bir sekmede de çevre açmak ve çevre silmek için kullanılır.
Peki neden ilk sırada çevre oluşturmanız gerekir?Cevabı çok basit: farklı şeyler, farklı arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorusunuz. Müstehcen  bir fotoğrafı yakın arkadaşlarınızla paylaşmak isteyebilirsiniz, ama sadece iş ağı ile birlikte şirketin yeni kiralama ile ilgili bir linkini paylaşmakta isteyebilirsiniz. Google + Çevreler, bu tür paylaşımlar üzerinde etkin kontrolü var ve hangi içeriğin hangi çevreye gidebileceği açıkça belirlenmiş.
Google + Çevreler ekranında arkadaşlarınızı farklı arkadaş kategorilerinde sürükle ve bırak ile taşıma özelliği sağlar.

Google + Çevreler

Google + Çevreler ekranında arkadaşlarınızı farklı arkadaş kategorileri altında sürükleyip bırakma özelliği sağlar.

Sürüklemeve Bırak İşlemi

Bir arkadaşı bir daire üzerine sürüklediğiniz zaman, daire genişler.

Google + Çevrelerde Arkadaş Ekleme

Google, Google Plus’ta nasıl çevrelere arkadaş eklemeniz gerektiğini anlatıyor.

Google + Çevreleri ile oynamak

İşte Google + Çevreleri birkaç dakika sonra bir çalışma gibi görünebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder