7 Eylül 2011 Çarşamba

Google Pandadan kurtulmanın yolları


Google panda hakkında bilinmesi gerekenler  ve  Google Pandadan kurtulmanın yolları 
Bildiğimiz üzere Google algoritması değişti ve yeni algoritmayı Panda olarak biliyoruz. Google panda hakkında bilinmesi gerekenler hakkında her gün araştırmalar yapıyorum.Genelde sosyal sitelere yönlenmemizi söylüyorlar.Bugün R10.NeT forumlarında bu konu hakkında yazı yayınlayan
cxc nickli üye aşağıda ki yazıyı yayınlamıştır.
Pandadan kurtulmanın yolları
1- Sitedeki kalitelisiz içeriği ( kopya içerikleri silin) Yüksek kalitede içerik kalmasını sağlayın
2- Gereksiz etiketleri temizleyin. ( en önemlisi bir arkadaş arama ve etiketleri google botlarının erişememesi için bir robot.txt paylaşmıştı. onu yapmanızı tavsiye ederim)
3- Benzersiz başlıklar olmasını sağlayın ( panda’ nın en sevdiği şey )
4- Google Panda tamamen kopya içeriği hedef almış durumda dolayısıyla benzersiz içerik yapmak durumundasınız. Dublicate olan sayfaları silin yada özgünleştirin.
5- çok fazla reklam olan sayfalar sıkıntıya giriyor. (diceksinizki bir sürü film izleme sitesi var deli gibi reklam basan onlara neden olmuyor? nedeni ziyaretçi bağlılığı içerikteki filmler çalışıyor ve güncelse site kullanıcılar siteyi kolay kolay bırakmaz. Bu da google kullanıcı davranışları analizinin sonucu olarak site çok fazla zarar görmüyor.
6- tabiki sayfanın açılma hızı önemli
7- google webmaster panelinden bakın ve çalışmayan sayfalarınıza 301 yönlendirmesi yapın
8- Anahtar kelime yogunluğu %4′ ü geçmesin
9- Sayfalardaki yazı/resim orantısına dikkat edin. ( yani komple özgün yazı olan ama resim bulunmayan sayfaları google artık sevmiyor.
10- video sitelerinde, video içeriğine dikkat edildiği kadar metinsel içeriğede dikkat. ( sadece video barındıran siteler sorun yaşayabilir. bunun anlamı videonun bulunduğu sayfaya biraz özgün yazı olması iyi olur.)
11 – Ve yine sosyal media önemi twitter, facebook gibi.. mecralar etkinliğini korumakta.
bunları yapan panda algoritmasından etkilenmez.
-60 dan kurtulmanın yönetmi
1- kesinlikle yukarıdaki maddeleri uygulamanız gerekmekte.
2- Sitenize benzersiz başlık
3- Yeni ip adresi ( sunucu tarafında )
4- Yada yeni Ns yani yeni hosting lokasyon farklı olması için.
5- Temiz bir site haritası.
Panda çıktığından beri forumu takip ediyorum acaba ne zaman birileri bu yazdıklarımdan bir kaçı hakkında bir şeyler yazacak diye fakat yazan yok o yüzden bende 2 konuyu birleştirip %100 sonuç aldığım konuları paylaşmak istedim. Umarım işinizi görür.
Google +1 Olayı forumda en çok konuşulan konuydu en son Radmin yasakladı başlık açılmasını fakat google +1′ de okadar manasız yada hiçbir işe yaramayan google hesabı olanların faydalanabileceği bir özellik değildir.
Google +1 yararları
1- Siteniz google +1 olduğunda daha hızlı index alması ( bu test edilmiştir)
2- Viral reklamlar ve Gerçekten ve benzersiz içerikte google +1 inanılmaz işe yarıyor. Facebook like butonu kadar etkili.
3- Bu en önemlisi ben Radmin gibi düşünmüyorum SERP’ e etkisi olduğundan bahsediliyor. Tüm Dünyada
4- google +1 tıklanması ne kadar çok ise reklam alma ve kaliteli reklamların çıkması o kadar artacaktır. İçeriği beğenilmiş bir sitenin reklam tık başı oranları adsense’ de fark edecektir.
Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder